Informatie

De vijfde editie van de Haarrijn Trailrun op 20 oktober 2019
De trailrun wordt gelopen rondom en nabij de Haarrijnse Plas en Haarzuilens (Utrecht). Dit is een trailrun waar zowel beginnende lopers als de ervaren lopers aan hun trekken kunnen komen. Het parcours loopt grotendeels over onverharde paden, weilanden en strand in één prachtig mooi stuk natuur bij de Haarrijnse Plas. Verder lopen de routes ook via weilanden, bosrijke omgeving in een prachtig gebied van Natuurmonumenten in Haarzuilens!

Parcours 15 km en 20 km deels gewijzigd! 
We lopen dit jaar door nog meer mooie gebieden van Natuurmonumenten. Helaas kunnen we niet via Klein Zwitserland en het nieuw aangelegde Parkbos in verband met het nog los lopende vee. We hebben daarom deels de route van vorig jaar opgepakt en lopen meer over de groen stroken door het Maximapark.

3 afstanden én de speciale Kids Trailrun van 3 km!
Naast de 8 km en 15 km is er de 20 km voor de meer ervaren trailrunners.

Geertjes Hoeve Kids Trailrun van 3 km
Speciaal voor de jeugd vanaf 8 jaar is er ook dit jaar een uitdagende trailrun route van ongeveer 3 km. Deze trailrun wordt mede mogelijk gemaakt door Geertjes Hoeve. Er wordt gelopen rondom de start & finish locatie Hoeve Wielrevelt, door het gebied van Natuurmonumenten met weilanden en natuurlijk langs een stukje van de Haarrijnplas. Ouders, familieleden en vrienden kunnen dus komen aanmoedigen! Lopen vader en/of moeder zelf mee op een andere afstand? Geen probleem, de start van de Kids Trailrun is ruim voor de volwassen afstanden.

Na de Kids Trailrun kunnen de kinderen onder toezicht (gratis) deelnemen aan een workshop in de boerderij van Natuurmonumenten op het terrein bij Hoeve Wielrevelt. Vooraf aanmelden daarvoor is wel een vereiste via info@haarrijntrailrun.nl. Wel zo handig als je zelf ook even ofroad wilt wilt lopen. Alle kinderen ontvangen na afloop natuurlijk een leuke herinnering en een glaasje limonade!


Start- en finish locatie 

We starten en finishen vol in de natuur, namelijk op het terrein achter Gasterij Hoeve Wielrevelt aan de Thematerweg 10 in Haarzuilens. Er is parkeergelegenheid aan de overzijde naast de Geertjeshoeve.


Online inschrijven voor 2019 is nog niet geopend!
De trailrun is voor iedereen toegankelijk, voor leden en niet-leden van de Atletiekunie. Inschrijven is nog niet mogelijk.  


Drie afstanden
Je kunt inschrijven voor een van de 3 afstanden. Wil je kennismaken met het hardlopen in een natuurlijke omgeving? Dan is er een afstand van 8 kilometer off-road. Heb je al meer loop ervaring dan is er een afstand van 15 kilometer of 20 kilometer. En nu daar aan toegevoegd, de Geertjes Hoeve Kids Trailrun van ca. 3 km.


Verzorgingspost onderweg

Er is op de route een verzorgingspost met water en/of sportdrank. Voor de 8 km afstand is dit op 5 km, voor de 15 km op het punt 7 km en voor de 20 km afstand ligt het op 12km. Dit is tevens de EHBO-post. Er fietsen 2 bike-teams mee met de lopers.


Inschrijven

De inschrijving is nog niet geopend.


Afstanden en kosten, inclusief herinneringsmedaille

Afstand Voorinschrijving tot 20-8-2019 Na-inschrijving t/m 17-10-2019
 8 km €   10,00 € 12,50
15 km €  12,50 € 15,00
20 km €  15,00 € 17,50
3 km  €   5,00  €  7,50

Betaling geschiedt door middel van automatische incasso. Het inschrijfgeld is inclusief verzorging onderweg. Je kunt bij je inschrijving tevens een functioneel hardloopshirt bestellen.


Hardloopshirt voor mannen en vrouwen en Haarrijn Trailrun Buff
Je kunt bij je inschrijving ook een Haarrijn Trailrun Buff voor € 15,00 bestellen. Natuurlijk is er ook weer een Haarrijn Trailrun hardloopshirt voor slechts € 17,50. Er is een vrouwenshirt  (XS, S, M, L, XL, XXL) en een mannenshirt (XS, S, M, L, XL, XXL). Het vrouwenshirt heeft een v-hals en is licht getailleerd. Deze kun je ook bij je inschrijven bestellen.

 

 

 

 

 

 

 

Parcoursen
Het parcours loopt grotendeels over onverharde paden, weilanden en strand in één prachtig mooi stuk natuur bij de Haarrijnse Plas. Verder lopen de routes via weilanden, bosrijke omgeving in een prachtig gebied van Natuurmonumenten in Haarzuilens.

Binnenkort kun je hier de parcoursen checken van de verschillende afstanden:


Programma voor zondag 20 oktober 2019
·       11:00 uur – Ophalen startbewijzen terrein Hoeve Wielrevelt
·       12:00 uur – Start 3 km Geertjes Hoeve Kids Trailrun
·       13:00 uur – Start 20 km trailrun
·       13:15  uur – Start 15 km trailrun
·       13:30 uur – Start  8 km trailrun


Ophalen startbewijzen
Als je voor 17 oktober hebt ingeschreven, kun je je startbewijs ophalen op 20 oktober. Dus uitsluitend op de dag zelf, vanaf 11.00 uur bij de inschrijfbalie op het terrein bij Hoeve Wielrevelt.


Trailrunning
Het lopen in de natuur is een heerlijk ontspannen ervaring en een ontzettend leuke uitdaging. Het oneffen terrein en de natuurlijke hindernissen zorgen ervoor dat de spieren van het hele lichaam worden aangesproken. Trailrunning gaat om beleving en niet om tijd, daarom hebben we ervoor gekozen geen tijdregistratie te doen.