Informatie

De vijfde editie van de Haarrijn Trailrun verhuist van 20 oktober 2019 naar 15 december!

De Haarrijn Winter Trail wordt gehouden nabij en rondom de Haarrijnse Plas en Haarzuilens (Utrecht). Dit is een trailrun waar zowel beginnende- als ervaren lopers aan hun trekken kunnen komen.

Door de trail in tijd te verplaatsen van oktober naar december gaan wij er een heuse “Winter” Trail van maken. De routes gaan grotendeels over onverharde paden, weilanden en strand in één prachtig mooi natuurgebied bij de Haarrijnse Plas. Ook gaan de routes nu via weilanden, bosrijke omgeving in het prachtige, door Natuurmonumenten beheerde gebied, in Haarzuilens!

Vernieuwd parcours 15 en 20 kilometer-route.
We lopen dit jaar door nog meer mooie gebieden van Natuurmonumenten. De routes hebben op dit moment nog volop onze aandacht en worden binnenkort bekendgemaakt.

3 afstanden én de speciale Kids Trailrun van 3 km!
Naast de 8 km en 15 km is er de 20 km voor de meer ervaren trailrunner.

Geertjes Hoeve Kids Trailrun van 3 km
Speciaal voor de jeugd vanaf 8 jaar is er ook deze jubileumeditie een uitdagende trailrun route van ongeveer 3 km. Deze trailrun wordt mede mogelijk gemaakt door Geertjes Hoeve.

Er wordt gelopen rondom de start & finish locatie Hoeve Wielrevelt, door het gebied van Natuurmonumenten met weilanden en natuurlijk langs een stukje van de Haarrijnplas. Ouders, familieleden en vrienden kunnen dus komen aanmoedigen!

Lopen ouders en/of verzorgers zelf mee op een andere afstand? Geen probleem, de start van de Kids Trailrun is ruim voor de volwassen afstanden.

Na de Kids Trailrun kunnen de kinderen onder toezicht (gratis) deelnemen aan een workshop in de boerderij van Natuurmonumenten op het terrein bij Hoeve Wielrevelt. Vooraf aanmelden daarvoor is wel een vereiste via info@haarrijntrailrun.nl.

Wel zo handig als jij zelf ook even off road wilt wilt lopen. Alle kinderen ontvangen na afloop natuurlijk een leuke herinnering en een glaasje limonade!

Nieuw Start to Run Trailclinics

Dit jaar is het mogelijk om gericht te gaan trainen onder begeleiding van trainers van Athletic Point. Meld je aan via het inschrijfformulier voor deze unieke clinic. Meer informatie klik hier.


Start- en finish locatie 

We starten en finishen vol in de natuur, namelijk op het terrein achter Gasterij Hoeve Wielrevelt aan de Thematerweg 10 in Haarzuilens. Er is parkeergelegenheid aan de overzijde naast de Geertjeshoeve.


Online inschrijven voor 2019 is geopend!
De trailrun is voor iedereen toegankelijk, voor leden en niet-leden van de Atletiekunie. DIRECT INSCHRIJVEN! 

VOLWASSENEN

Volwassenen kunnen zich inschrijven voor één van de volgende 3 afstanden:
Je kunt inschrijven voor één van de volgende 3 afstanden.

Wil je kennismaken met het hardlopen in een natuurlijke omgeving?

Dan is er een afstand van 8 kilometer off-road.

Heb je al meer loop ervaring dan is er een afstand van 15 kilometer of 20 kilometer

JEUGD

Voor de jeugd(8+) is er de Geertjes Hoeve Kids Trailrun van circa 3 km.


Verzorgingspost onderweg
Er is op de route een verzorgingspost met water en/of sportdrank. Voor de 8 km afstand is dit op 5 km, voor de 15 km op het 7 km-punt en voor de 20 km op 12kilometer. Dit is tevens de EHBO-post. Er fietsen 2 bike-teams mee met de lopers.

Inschrijven
De inschrijving is nog niet geopend.

Afstanden en kosten, inclusief herinneringsmedaille

Afstand Voorinschrijving tot 31-10-2019 Na-inschrijving t/m 13-12-2019
 8 km €   12,00 € 16,00
15 km €  14,00 € 18,00
20 km €  16,00 € 20,00
3 km  €   6,00  €  8,00

Betaling geschiedt door middel van automatische incasso. Het inschrijfgeld is inclusief verzorging onderweg en een herinnering na afloop. Je kunt bij je inschrijving tevens een functioneel hardloopshirt en of een fleecemuts bestellen.

Hardloopshirt voor mannen en vrouwen en Haarrijn Trailrun Muts
Ook dit jaar kun je een Craft Haarrijn Trailrun hardloopshirt lange mouw bestellen voor slechts € 25,00. Er is damesshirt- (XS, S, M, L, XL, XXL) en een herenshirtvariant (S, M, L, XL, XXL). Het damesshirt heeft een v-hals en is licht getailleerd, het herenshirt heeft een ronde hals en een normale pasvorm.

Nieuw dit jaar is de  Haarrijn Trailrun Muts voor € 10,00.

Alle items kun je tijdens jouw inschrijving bestellen. De bestelde producten kun je gelijk met jouw startnummer ophalen op zondag 15 december 2019

Ontwerp 2019 volgt z.s.m.

Routes
De routes lopen grotendeels over onverharde paden, weilanden en strand in één prachtig mooi stuk natuur bij de Haarrijnse Plas. Verder lopen de routes via weilanden, bosrijke omgeving in een prachtig gebied van Natuurmonumenten in Haarzuilens.

Binnenkort kun je hier de parcoursen checken van de verschillende afstanden:

  • ca. 8 kilometer
  • ca. 15 kilometer
  • ca. 20 kilometer
  • ca. 3 kilometer

Programma voor zondag 15 december 2019
·       11:00 uur – Ophalen startbewijzen terrein Hoeve Wielrevelt
·       12:00 uur – Start 3 km Geertjes Hoeve Kids Trailrun
·       13:00 uur – Start 20 km Trailrun
·       13:15  uur – Start 15 km Trailrun
·       13:30 uur – Start  8 km Trailrun


Ophalen startbewijzen
Als je voor 13 december hebt ingeschreven, kun je jouw startbewijs ophalen op 15 december. Dus uitsluitend op de dag zelf, vanaf 11.00 uur bij de inschrijfbalie op het terrein bij Hoeve Wielrevelt. Startbewijzen worden niet opgestuurd.


Trailrunning
Het lopen in de natuur is een heerlijk ontspannen ervaring en een ontzettend leuke uitdaging. Het oneffen terrein en de natuurlijke hindernissen zorgen ervoor dat de spieren van het hele lichaam worden aangesproken. Trailrunning gaat om beleving en niet om tijd, daarom hebben we ervoor gekozen geen tijdregistratie te doen.