Informatie

De zesde editie van de Haarrijn Trailrun gaat definitief door op zondag 12 december 2021!

Deze editie zal toch anders worden dan alle andere omdat wij rekening moeten houden met de verscherpte corona-regels.

Het evenement is na lang beraad en in overleg met de vergunningverlener met in achtneming van de huidige corona-regels aangepast. Het starten zal hierdoor niet centraal gaan maar op basis van eigen initiatief tussen 11:00-13:00 uur. Door op deze wijze te starten kunnen we de 1,5 meter regel beter naleven. Mede door de lagere opkomst en met de huidige regels hebben wij er alles aan gedaan om het evenement door laten gaan. We vragen je dan ook begrip en ons besluit te respecteren.

Er is geen corona-app controle omdat alles in de buitenruimte wordt georganiseerd, wel vragen we je om geen publiek mee te nemen en de 1,5 meter regel in acht te nemen.

De Haarrijn Winter Trail wordt gehouden nabij en rondom de Haarrijnse Plas en Haarzuilens (Utrecht). Dit is een trailrun waar zowel beginnende- als ervaren lopers aan hun trekken kunnen komen.

Door de trail in tijd te verplaatsen van oktober naar december gaan wij er een heuse “Winter” Trail van maken. De routes gaan grotendeels over onverharde paden, weilanden en strand in één prachtig mooi natuurgebied bij de Haarrijnse Plas. Ook gaan de routes nu via weilanden, bosrijke omgeving in het prachtige, door Natuurmonumenten beheerde gebied, in Haarzuilens!

Parcours 8.5 km, 15 km en 20 kilometer-route.

De routes zijn waar mogelijk zoveel mogelijk off road echter je kunt er ook voor kiezen iets meer voor de verharde paden te kiezen. Het parcours is door de vele regenval van de afgelopen dagen zeer zwaar te noemen.

Route 8,5 km , Route 15 km , Route 20 km (2 rondes om de Haarrijnplas)  en de Oerr trailrun 3 km  bestaande uit 2 rondes. Let op! de routes kunnen altijd nog op het laatste moment aangepast worden mocht dit nodig zijn.

3 afstanden én de speciale Oerrr Kids Trailrun van 3 km!
Naast de 8.5 km en 15 km is er de 20 km voor de meer ervaren trailrunner. De getoonde route zijn nog concept routes en worden pas definitief in overleg met beheerders.

Oerrr Trailrun van 3 km
Speciaal voor de jeugd vanaf 8 jaar is er ook deze jubileumeditie een uitdagende trailrun route van ongeveer 3 km. Deze trailrun wordt mede mogelijk gemaakt door Natuurmonumenten Haarzuilens.

Er wordt gelopen rondom de start & finish locatie Hoeve Wielrevelt, door het gebied van Natuurmonumenten met weilanden en natuurlijk langs een stukje van de Haarrijnplas. Ouders, familieleden en vrienden kunnen dus komen aanmoedigen!

Lopen ouders en/of verzorgers zelf mee op een andere afstand? Geen probleem, de start van de Oerrr Kids Trailrun is ruim voor de volwassen afstanden.

Helaas i.v.m. de aangescherpte corona-regels is de workshop niet mogelijk en komt dan ook te vervallen.

Na de Kids Trailrun kunnen de kinderen onder toezicht (gratis) deelnemen aan een workshop in de boerderij van Natuurmonumenten op het terrein bij Hoeve Wielrevelt.

Wel zo handig als jij zelf ook even off road wilt wilt lopen. Alle kinderen ontvangen na afloop natuurlijk een leuke herinnering en een glaasje limonade!

Start- en finish locatie 
We starten en finishen vol in de natuur, namelijk op het terrein achter Gasterij Hoeve Wielrevelt aan de Thematerweg 10 in Haarzuilens. Er is parkeergelegenheid aan de overzijde naast de Geertjeshoeve.

Online inschrijven voor 2021 is geopend!
De trailrun is voor iedereen toegankelijk. DIRECT INSCHRIJVEN! 

VOLWASSENEN

Volwassenen kunnen zich inschrijven voor één van de volgende 3 afstanden:
Je kunt inschrijven voor één van de volgende 3 afstanden.

Wil je kennismaken met het hardlopen in een natuurlijke omgeving?

Dan is er een afstand van 8 kilometer off-road.

Heb je al meer loop ervaring dan is er een afstand van 15 kilometer of 20 kilometer

De routes zin ongeveer 70% off road en of half verharde paden.

JEUGD

Voor de jeugd(8+) is er de Oerrr Kids Trailrun van circa 3 km.


Verzorgingspost onderweg
Er is op de route een verzorgingspost met water en/of thee. Voor de 8.5 km afstand is dit op 5 km, voor de 15 km op het 7 km-punt en voor de 20 km op 12 kilometer. Dit is tevens de EHBO-post. Er fietsen 2 bike-teams mee met de lopers.

Inschrijven
Je kunt je direct inschrijven!

Afstanden en kosten, inclusief herinneringsmedaille

AfstandVoorinschrijving tot 31-10-2021Na-inschrijving t/m 11-12-2021
 8 km €  15,00€ 17,50
15 km€  17,50€ 20,00
20 km €  20,00€ 22,50
3 km€   7,50€ 10,00

Nieuw

Je kunt je ook als team aanmelden! Je schrijft je in met 5 personen en je betaald voor 4 personen.

Betaling geschiedt door middel van Ideal betaling direct bij inschrijving. Het inschrijfgeld is inclusief verzorging onderweg en een herinnering na afloop. Je kunt bij je inschrijving tevens een functioneel hardloopshirt en of een fleecemuts bestellen.

Hardloopshirt voor mannen en vrouwen en Haarrijn Trailrun Buff
Ook dit jaar kun je een Haarrijn Trailrun Craft hardloopshirt lange mouw bestellen voor slechts € 25,00. Er is damesshirt- (XS, S, M, L, XL, XXL) en een herenshirtvariant (S, M, L, XL, XXL). Het damesshirt is licht getailleerd, het herenshirt heeft een normale pasvorm.

Alle items kun je tijdens jouw inschrijving bestellen. De bestelde producten kun je gelijk met jouw startnummer ophalen op zondag 12 december 2021

Routes
De routes lopen grotendeels over onverharde paden, weilanden en strand in één prachtig mooi stuk natuur bij de Haarrijnse Plas. Verder lopen de routes via weilanden, bosrijke omgeving in een prachtig gebied van Natuurmonumenten in Haarzuilens.

Binnenkort kun je hier de parcoursen checken van de verschillende afstanden:

  • ca. 8.5 kilometer
  • ca. 15 kilometer
  • ca. 20 kilometer
  • ca. 3 kilometer

Gewijzigd programma voor zondag 12 december 2021

Het starten kan vanaf 11:00 tot 13:00 uur dit om grote groepen te vermijden. Je kunt natuurlijk wel met een aantal loopmaatjes gezamenlijk starten maar dan wel goed op de 1,5 meter regel letten. Alle routes zijn voorzien van route bordjes en waar nodig wordt je op gewezen op verkeer echter je loopt merendeel door onverharde terreinen.

·       10:30 uur – Ophalen startbewijzen terrein Hoeve Wielrevelt
·       11:00 uur – 13:00 uur 3 km Oerrr Kids Trailrun
·       11:00 uur – 13:00 uur 20 km Trailrun
·       11:00 uur – 13:00 uur 15 km Trailrun
·       11:00 uur – 13:00 uur  8.5 km Trailrun


Ophalen startbewijzen
Als je voor 11 december hebt ingeschreven, kun je jouw startbewijs ophalen op 12 december. Dus uitsluitend op de dag zelf, vanaf 11.00 uur bij de inschrijfbalie op het terrein bij Hoeve Wielrevelt. Startbewijzen worden niet opgestuurd.


Trailrunning
Het lopen in de natuur is een heerlijk ontspannen ervaring en een ontzettend leuke uitdaging. Het oneffen terrein en de natuurlijke hindernissen zorgen ervoor dat de spieren van het hele lichaam worden aangesproken. Trailrunning gaat om beleving en niet om tijd, daarom hebben we ervoor gekozen geen tijdregistratie te doen.

Corona aandachtspunten

Blijf thuis als je deze klachten hebt en laat jezelf binnen 24 uur testen op COVID-19 virus: Neusverkoudheid, loopneus, veelvuldig niezen, keelpijn, hoesten, keelpijn, lichte verhoging (vanaf 38Cº).