Informatie

De derde editie van de Haarrijn Trailrun gaat op 22 oktober 2017 van start!
De trailrun wordt gelopen rondom en nabij de Haarrijnse Plas en Haarzuilens (Utrecht). Dit is een trailrun waar zowel beginnende lopers als de ervaren lopers aan hun trekken kunnen komen. Het parcours loopt grotendeels over onverharde paden, weilanden en strand in één prachtig mooi stuk natuur bij de Haarrijnse Plas. Verder lopen de routes ook via weilanden, bosrijke omgeving in een prachtig gebied van Natuurmonumenten rondom Kasteel De Haar in Haarzuilens!


NIEUWE AFSTAND van 20 KM én een speciale Kids Trailrun!
Naast de 8 km en 15 km, hebben we voor de ervaren trailrunners een afstand van 20 km toegevoegd. Het precieze parcours wordt zo snel mogelijk op deze pagina gepubliceerd!

Geertjes Hoeve Kids Trailrun van 3 km
Speciaal voor de jeugd is er dit jaar een uitdagende trailrun route van ongeveer 3 km. Deze trailrun wordt mede mogelijk gemaakt door Geertjes Hoeve. Er wordt gelopen rondom de start & finish locatie Hoeve Wielrevelt, door het gebied van Natuurmonumenten met weilanden en natuurlijk langs een stukje van de Haarrijnplas. Ouders, familieleden en vrienden kunnen dus komen aanmoedigen! Lopen vader en/of moeder zelf mee op een andere afstand? Geen probleem, de start van de Kids Trailrun is ruim voor de volwassen afstanden.

Na de Kids Trailrun kunnen de kinderen onder toezicht (gratis) deelnemen aan een workshop in de boerderij van Natuurmonumenten op het terrein bij Hoeve Wielrevelt. Vooraf aanmelden daarvoor is wel een vereiste via info@haarrijntrailrun.nl. Wel zo handig als je zelf ook even ofroad wilt wilt lopen. Alle kinderen ontvangen na afloop natuurlijk een leuke herinnering en een glaasje limonade!


Start- en finish locatie 

We starten en finishen vol in de natuur, namelijk op het terrein achter Gasterij Hoeve Wielrevelt aan de Thematerweg 10 in Haarzuilens. Er is parkeergelegenheid aan de overzijde naast de Geertjeshoeve.


Online inschrijving voor 2017 is geopend!
De trailrun is voor iedereen toegankelijk, voor leden en niet-leden van de Atletiekunie.


Drie afstanden
Er zijn 3 afstanden waarvoor ingeschreven kan worden. Wil je kennismaken met het hardlopen in een natuurlijke omgeving? Dan is er een afstand van 8 kilometer off-road. Heb je al meer loop ervaring dan is er een afstand van 15 kilometer of 20 kilometer. En nu daar aan toegevoegd, de Geertjes Hoeve Kids Trailrun van ca. 3 km.


Verzorgingspost onderweg

Er is een verzorgingspost op het 10 km punt en 17,5 km punt met water en/of sportdrank.


Inschrijven

Je kunt je hier inschrijven voor een van de afstanden!


Afstanden en kosten, inclusief herinneringsmedaille

Afstand Voorinschrijving tot 14-8-2017 Na-inschrijving t/m 15-10-2017
 8 km €   10,00 € 12,50
15 km €  12,50 € 15,00
20 km €  15,00 € 17,50
3 km  €   3,50  €  5,00

Betaling geschiedt door middel van automatische incasso. Het inschrijfgeld is inclusief verzorging onderweg. Je kunt bij je inschrijving tevens een functioneel hardloopshirt bestellen.


Hardloopshirt voor mannen en vrouwen en Haarrijn Trailrun Buff
Je kunt bij je inschrijving ook een Haarrijn Trailrun Buff voor € 15,00 bestellen. Natuurlijk is er ook weer een Haarrijn Trailrun hardloopshirt voor slechts € 17,50. Er is een vrouwenshirt  (XS, S, M, L, XL, XXL) en een mannenshirt (XS, S, M, L, XL, XXL). Het vrouwenshirt heeft een v-hals en is licht getailleerd. Deze kun je ook bij je inschrijven bestellen.

Parcoursen
Het parcours loopt grotendeels over onverharde paden, weilanden en strand in één prachtig mooi stuk natuur bij de Haarrijnse Plas. Verder lopen de routes via weilanden, bosrijke omgeving in een prachtig gebied van Natuurmonumenten rondom Kasteel De Haar en in de Kasteeltuin in Haarzuilens.

Check hier de parcoursen van de verschillende afstanden:


Programma (voorlopig) voor zondag 22 oktober 2017
·       11:00 uur – Ophalen startbewijzen terrein Hoeve Wielrevelt
·       12:00 uur – Start 3 km Geertjes Hoeve Kids Trailrun
·       13:00 uur – Start 20 km trailrun
·       13:15  uur – Start 15 km trailrun
·       13:30 uur – Start  8 km trailrun


Ophalen startbewijzen
Als je voor 15 oktober hebt ingeschreven, dan kun je je startbewijs uitsluitend ophalen op 22 oktober, de dag zelf, vanaf 11.00 uur bij de inschrijfbalie op het terrein bij Hoeve Wielrevelt.


Trailrunning
Het lopen in de natuur is een heerlijk ontspannen ervaring en een ontzettend leuke uitdaging. Het oneffen terrein en de natuurlijke hindernissen zorgen ervoor dat de spieren van het hele lichaam worden aangesproken.